Myytävät S´agapo´s poikaset

Kasvatan pienimuotoisesti rex-turkkisia kääpiöluppia. Välillä syntyy myös normaaliturkkisia luppia sekä kääpiöluppa/pienirex-risteytyksiä että satiinirexejä. Jalostuksen kannalta tärkeitä pupusia mielelläni sijoitan, myytäväksi löytyy vaihdellen nuoria aikuisia (eli jalostuskäytössä olleita, n. vuoden vanhoja) sekä pikkupoikasia, aina sen hetkisen tilanteen mukaan.

Vaikka myytäväksi sopivia kaneja löytyisi, en listaa niitä tähän. Kyse on kuitenkin elävästä olennosta eikä nettisivulta ostoskoriin siirrettävästä tuotteesta. Joten kysy myytävistä kaneista laittamalla viesti sähköpostitse/yhteydenottolomakkeella. Kerro samalla itsestäsi ja aikaisemmasta kanikokemuksestasi, minkälaista kania etsit ja mihin tarkoitukseen. Lemmikiksi, näyttöön vai jalostuskäyttöön. Jos toiveita vastaava pupu meiltä löytyy, pääsee se varmemmin juuri itselleen sopivaan kotiin. 
Vaikka kani olisi tulossa lapselle lemmikiksi, on kuitenkin vanhempien otettava yhteyttä.

Sijoituskani meiltä? 


Välillä poikueessa on niin lupaava ja itselleni tarpeellinen poikanen, että haluaisin sen pysyvän lähellä jos vaikka tulee tilanne että sattuisin tarvitsemaan juuri sitä kania jatkojalostukseen. Sijoituskanista otan panttimaksun, jonka palautan sopimuksen ehtojen täytyttyä. (Esim. uroksen kohdalla se on 1-2 onnistunutta astutusta.) Sen jälkeen kanin omistajuus, panttimaksu tai vaihtoehtoisesti yksi poikanen sekä sukutaulut siirtyvät sinulle lopullisesti. Sijoituskani saa olla ja elää tavallisena lemmikkikanina ja mahdollista jalostuskäytöstä neuvotellaan jokaisen kanin kohdalla erikseen. Minkäänlaista näyttelypakkoa ei ole. Sijoituskaneiksi valitsen omalle kasvatustyölleni tärkeitä yksilöitä Ja vaikka poikueesta olisi alustavia varauksia, sijoituskodit menevät aina etusijalle.

Ostaisinko S´agapo´s kanin?

Kani on edulliseen myyntihintaansa nähden hyvin pitkäikäinen ja tilaa vaativa lemmikki, joten oletan poikasista kiinnostuneen ensin ottaneen selvää kanin pidosta lemmikkinä. Turhan moni hetken huumassa ostettu kani joutuu kodittomaksi taikka uuden kodin etsijäksi kun se ei ollutkaan pelkästään söpö pehmolelu (ja kun sen sai niin halvalla).

Kani ei välttämättä (varsinkaan murkkuiässä) ole se helpoin lemmikki: se on hämäräaktiivinen ja metelöi öisin, järsii johtoja ja seiniä, papanoi satamäärin ja merkkailee pissallaan. Jotkut saattavat hallita häkkiään reviirinään, yrittävät astua omistajaansa ja keksivät jopa näykkiäkin. Naaras saattaa pesäntekovimmassa kaivaa sohvaa, repiä verhot tai hätistellä kaveriaan ikävästi jolloin heille täytyy löytyä eri paikat kunnes ehkä taas pärjäävät yhdessä. Sänkyyn pissaaminen on monen kanin mielestä ihan parasta.
Mutta jos olet tietoinen näistä mahdollisista haittapuolista ja teiltä löytyy kanin näkökulmasta katsottuna tarpeisiin soveltuvaa tilaa, niin jatka lukemista eteenpäin. :)

Tottakai toiveenani on, että meiltä lähtevät kanit päätyvät hyviin ja vastuuntuntoisiin koteihin. Joissa heistä huolehditaan, annetaan virikkeitä & mahdollisuus liikkua sekä ollaan valmiita käyttämään kania myös lääkärillä jos tarve vaatii.

Netistä ja kirjoista löytyy tietoa kaneista, hyviä sivustoja ovat esimerkiksi eri kaniyhdistysten sivustot. Mikäli liityt jäseneksi, jäsenetuihin kuuluu alennetut hinnat näyttelyihin sekä muihin tapahtumiin, kuin myös mielenkiintoiset kaniaiheiset jäsenlehdet. S´agapo´s kanin varanneelle lähetän etukäteen kattavan ruokinta- ja hoito-ohjeen, jolloin heille jää aikaa perehtyä ja valmistautua ennen kanin kotiutumista ja näihin ohjeisiin kannattaa palata myös myöhemminkin. Alla olevista linkeistä pääset sivustoille, joissa laajasti luettavaa kanin luonnonmukaisesta käyttäytymisestän sekä muuta tietoa kaneista. 
Hinnasto:
kasvatuksesta poistuvat aikuiset sekä risteytykset 50e
kääpiöluppa 80e (kantaa rexiä)
rex-turkkinen kääpiöluppa 90e
Kanit tunnistetatuoidaan sekä he saavat mukaansa rekisteröintitodistukset/sukutaulut, hoito- ja ruokintaohjeet sekä pussin tuttua ruokaa.

Kasvatus kanilassamme on pienimuotoista ja tarkkaan harkittua, joten jokainen kani huomioidaan ja huolehditaan hyvin. Vaikka itse käynkin näyttelyissä ja pyrin jalostuksessa ottamaan huomioon rodun näyttelyominaisuudet, ovat kanit silti meille pääasiassa lemmikkejä ja sellaisia tahdon luovuttaa eteenpäinkin.


Muutamia aiempia S´agapo´s poikasia:


2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista