torstai 3. lokakuuta 2013

Perheenlisää

Eilen illalla, ennen puolta yötä huomasin Pupsin häkissä karvatolloja ja hieman verta josta tiesin synnytyksen alkaneen. Heinäpesän teki jo reilu viikko sitten. Seurailin salaa samalla pyykkiä käärien seinän takana, Pupsin synnytysnarina-nupina-ääntely sai ylempänä häkissä asuvan SamSamin polkemaan jalkaa. :D Kovin kauaa siinä ei mennyt, kunnes Pupsi poistui pesästään ja alkoi putsailla itseään ja ruokakin maistui. Aamun varovainen tarkistus (pajunoksalla karvoja sivuun ja valokuva, karvat takaisin) paljasti neljä möyrivää pinkkiä nakkia karvojen seasta. Hienoa!
Nyt sitten huolehditaan että emolla on vettä ja ruokaa riittävästi sekä rauhallista lepoa.

Myös Pätkis teki maanantaina pesän, ei omaan häkkiinsä vaan boksiin jonka olin Moccaa varten laittanut tyttötrion häkkiin. :P Pätkiksen mahdollinen laskettu aika on viikonloppuna. Daagon nimittäin ehti n. kk sitten kerran hypätä Pätkiksen selkään, livahtaessaan ulkoaitauksen portin raosta tyttöjen puolelle. Ja kyllä, hienoista potkintaa mahassa tuntuu.

Tarkkanahan tässä saa olla, tälläkin viikolla SamSam löytyi tyttöjen puolelta ja kun jäin seuraamaan miten se oli mahdollista, SamSam teki temppunsa uudelleen... (Pahoittelen, kuvasin kännykkä väärin päin joten täytyy katsoa pää kallellaan.)


Mocca taasen on väsäillyt salaa maapesää, huomasin uusimman aukon vasta kun aloin seurata, mihin se oikein kantaa heiniä ja pihatuolin vanua. Sieltähän se aukko löytyi, puupölkyn ja muovitunnelin välistä piilosta. Lopuksi peitti aukon niin siististi, ettei siitä ole tietoakaan eikä ole koskenutkaan tunneliinsa tämän jälkeen, sen tietää tuosta Mocan kuskaamasta järsitystä pajun oksasta (vipa kuva) joka on yhä samassa asennossa. ;)Vatsassa ei kuitenkaan ole tuntunut vielä liikehdintää (eikä kokeneemmankaan kasvattajan käsiin tuntunut) saati sitten että olisi nisistä maitoa tullut joten 98% varmuudella teki pesän etukäteen ja antaa sen odotella maan alla h-hetkeä. Toivottavasti näin on, koska kanit ulkoilevat vain päivisin aitauksessa eikä Mocan olisi siis mahdollista öisin imettää poikasiaan maapesään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti