torstai 22. tammikuuta 2015

Nakukani vol.2

Nimi-visailu on päättynyt ja raati on tehnyt valinnan. Kiitos hauskoista ehdotuksista! Moni kuulosti niin kivalta että osaa laitan talteen tulevan varalle... :)

Tässä siis rivistö vasemmalta oikealle:
Ihanainen Ines, Hunajainen Kanelikierre, Rusinainen Rommi sekä Kiteinen Lumihiutale.

Kassit postitetaan siis Tiinalle joka ehdotti Rommirusinaa sekä Sirjelle jonka ehdotus oli Kanelikierre.

Ihanainen Ines, Hunajainen Kanelikierre, Rusinainen Rommi sekä Kiteinen Lumihiutale.


Toisessa poikueessa, eli Epsilonin vauvoissa oli tälläkin kertaa nakukani. Poikasiän karvattomuus saattaa siis olla Epsilonilla geeneissä, muilla kaneillani tällaista ei ole ollut. Toki tiedän ja olen nähnyt muilla kasvattajilla olevan tällaisia tapauksia myös ja se on yleisempää rex-turkkisilla kuin muilla turkkiroduilla. Kaljuuntuva kani on ensimmäisten viikkojen ajan selkeästi pienempi kuin muu poikue (niinkuin kuvasta näkyy). Sellaiset ovat tietenkin herkempiä ja vaativat tarkempaa huoltoa ja seurantaa, mutta jos selviävät isommaksi, kurovat sisarustensa kokoa kiinni. Tämä ei valitettavasti selvinnyt. :(

Kuinka ollakaan, hän on poikueen ainut naaras. Hän olisi jäänyt kotiin kasvamaan jo ihan sen vuoksi, että olisin kiinnostunut miten herkkyys näkyy myöhemmällä iällä ja tulisiko turkki olemaan erilainen kuin rexeillä yleensä on. 
Iris ja veljet


Tässä vielä kuvasarja S´agapo´s Gymnos Iriksen eli nakunaaraan lyhyestä, mutta meille merkityksellisestä elämästä:

4.tammikuuta, ikää 12vrk

4.tammikuuta, ikää 12vrk

6.tammikuuta, 2vk, alkaa turkki harventua

9.tammikuuta, 2,5vk

11.tammikuuta, vajaa 3vk

16.tammikuuta, 3,5vk, karva alkaa kasvaa takaisin

22.tammikuuta, 4vk, selvästi on saanut massaa, karva kasvaa kohisten pikkukikkurana
Iris 22.12 - 25.1.2015. Tyttäreni huomasi aamulla, ettei pienokaisen jalat enää kantaneet. Yömyöhään kaikki oli vielä normaalisti, pieni nojaili keskellä lattiaa nukkuvan aikuisen kanin kylkeen, niinkuin aina, hakeutui muiden viereen pysyäkseen lämpimänä. Kokeiltiin tarjoilla vielä nesteytystä ja tukiruokaa, mutta ne koettiin turhaksi sillä Iris alkoi olla jo poissa. Sydän vielä löi aikansa, mutta "sielu oli jo lähtenyt", niinkuin eskari-ikäinen tyttäreni sanoi. Tyttärenikin näki, miten kyljellään makaavan iriksen jalat teki juoksuaskelia, näin jäi surulliselle tytölle mielikuva vihreimmillä niityillä juoksentelevasta kanisielusta. Hyvää matkaa Iris.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti