tiistai 17. joulukuuta 2013

Haaveilua...

Töitä pitäisi tehdä, mutta jos hetken käyttäisi haaveiluun. Ajattelin listata itsellenikin muistoksi, mistä kaikista ihanuuskaneista aina välillä haaveilen. Monen monta haavetta onkin jo toteutunut, kuten ensinnäkin monen väriset luppakorvat ja muhkea ranskanluppa, joista lapsena haaveilin hoidellessani meidän albiino-maatiaiskaneja. (Leijonanharjaksista ei silloin vielä tiennytkään.)

Silti riittää kani-haaveita joille joskus saattaa ollakin oikea aika ja paikka, mistäs sen tietää. :) Tällä hetkellä Pupulandiassa asustelee 10 kania eikä määrän ole tarkoitus tuosta kauheasti kasvaa koska tahdon jokaisen saavan riittävästi hoivaa, siistit asumukset, huomiota, vapaana juoksentelua sekä yhteensopivia kanikaveruuksia. (Ja tietenkin elämässä on muutakin kuin kanien hoito, perhe, työ, kotityöt, koira...) Joten aina välillä on luovuttava jostain aikuisesta kanistakin, että on tilaa kasvattaa uutta ja suunnitelmiini sopivia kaneja. Onneksi myös muillekin kuin poikasille löytyy hyviä koteja, joissa saavat kenties kivan kaverin sekä tarvitsemansa huolenpidon myös jatkossa.

Mutta niihin haaveisiin, osa siis toteutunut, osa toteutumassa lähitulevaisuudessa ja osa vasta haaveilutasolla. Ensi vuoden aikana pääsen kasvatuspuuhissani siihen pisteeseen, että rex-turkkisista kääpiölupista syntyisi myös viittakuviollisia. S´agapo´s Snickers muutti lähistölle sijoitukseen ja on siis rex-muunnoksen kantaja.
Hänen jälkeläisistään on toivottavasti luvassa tällaisia kiharaihanuuksia:
Ja jos oikein hyvin sattuu, saattaisi joku tuollaisista omistaa myös näyttelykelpoisen värin ja viittakuvion.

Toinen toteutumassa oleva haave: joku vaalean sävyinen, japsiraitainen leijonanharjas. Mustaa ja valkoista, sinistä ja valkoista, keltaista ja sinistä... Timantti ja Niklas ovat viettäneet nyt aikaa yhdessä parina päivänä, joten kuukauden päästä tämä jo ehkä onkin mahdollista. Pidän molemmista kaneista niin paljon että ihan sama minkä värisiä tulevat saamaan, sulan rakkaudesta varmasti useampaankin poikaseen. ;D

Kolmas toteutumassa oleva haave: ruskeasiamsoopeli leijonanharjas. Qtarin ostin juuri sen vuoksi, että vaikka hän on todella kaunis madagaskar, hänen suvussa (mm. äiti) on ruskeasiamsoopeli. Amazing-kanilasta onkin jo tarjolla upea uros, joka odottelee kesää ja Qtarin kasvamista sopivaan ikään. Heidän jälkeläisistään saattaa tulla myös viittakuvioisia ruskeasiamsoopeleita, hienolla harjaksella tietty!

Ainut ongelma vain on, miten kaikki nämä uudet suloisuudet saan mahdutettua... ;)

Sitten niitä haavetasolla olevia ihanuuksia:

- Valkokorvainen rex-turkki luppa. Ei ole näyttelyyn hyväksytty väri, mutta mitä sitten!  :D Ruotsissa näitä olisi, eli ei ollenkaan mahdoton ajatus. Ei tiedä, vaikka joskus lomareissulta tällainen tarttuisi mukaan.

- Angorakani. Angoran suloiset korvakarvat, koko ja pitkä turkki, mikä muhkea kokoonpano! Angorankin ottaminen oli yhdessä vaiheessa vakavasti harkinnassa, mutta se jääkööt odottamaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti