tiistai 9. joulukuuta 2014

Kanilan uudet lemmikit

Onkin kulunut jo yli kuukausi edellisestä kirjoituksesta, sen verran kiirettä on riittänyt, joulukiireitä tietysti mutta varsinkin lemmikkirintamalla on puhaltaneet uudet tuulet.
Super red-partis, hänelle kaikki kiitos särön huomaamisesta.
Kaikki alkoi siitä, että huomattiin nuorimman pojan kanssa akvaariossa ikävän näköinen osuma. Sen verran leväinen oli tuo suodattimen takana oleva alanurkka, että särö huomattiin vasta kun kuopuksen oma kala, super red -partamonni otti nurkan omaksi kodikseen ja putsattiin levä lasista että nähtäisiin "Redi" paremmin.

 Tästä alkoikin armoton tilapäisakvaarion etsintä ja ison akvaarion tyhjäys. Torin kautta löysin 180-litraisen akvan jota lähdettiin vielä illalla hakemaan, kalojen majoittuessa sillä välin karanteenialtaaseen sekä viiniämpäreihin. Uuden akvaarion mukana tullut kaappi ei sopinut tv:n alle, joten seuraavana päivänä oli vielä löydettävä kiva ja kestävä taso jotta allasta voidaan täyttää ja käyttää.
hallittu kaaos
Netin kautta tein jo etukäteiskartoituksen huonekalukauppoihin ja kuinka ollakaan, toinen katsomistani vaihtoehdoista olikin myynnissä (mallikappale) joten sain sen samantien ottaa mukaan.

Vanhalle akvaariolle löytyi heti ostaja, mutta heillä oli edessään muutto joten lupasivat hakea vasta kuukauden päästä. Akvan sijoitin kanihuoneeseen ja sehän istahti sinne oikein mukavasti... :P Olishan sille itsekin keksinyt käyttöä mutta hyvä kun on jo myyty niin ei tule inspiraatioita.
-Paitsi että ostaja peruikin, eivät saaneetkaan isompaa asuntoa joten siitä se inspiraatio sitten pääsi valloilleen.
Naksu-syrkki, pitkäkarvainen rex, väriltään musta kilpikonna.

Nakero "Naksu"

Ensimmäiseksi meille muutti kasvattajalleen jäänyt, 5kk ikäinen syyrialainen hamsteri. Hän osoittautui tempperamenttiseksi erakoksi joten neiti toimii lähinnä katselueläimenä, silloin harvoin kun sattuu hereillä olemaan. :D Suloinen on silti ja erittäin helppohoitoinen, samoin kuin akvaariot. Ruoka, vesi ja päivittäinen tarkastus riittää mikä sopii mulle oikein hyvin sillä isompi kaniporukka ei hoidu itsekseen.

Tätä neitiä ei kuitenkaan tarkastella edes päivittäin sillä häntä ei edes näy... Jos aamulla ruuat ovat kadonneet, tiedän Naksun olevan yhä elossa. :D Aion kuitenkin jatkaa totuttamisharjoituksia tämän neitokaisen kanssa.

Akvaarion alla oleva kaappi toimii kanien piilona, päätylevyt on poissa joten saavat kulkea ja oleilla tunnelissaan, näin ollen kanihuoneen pinta-alakaan ei uusien lemmikkien myötä pienentynyt ollenkaan. :)

Muutoinkin meillä tuntuu olevan "kaappikaneja", kangasvarastona toimivassakin kaapissa on pohjassa reikä joten sieltäkin saattaa pupunen päiväuniltaan löytyä. :D


 Tyhjältä näyttävän terran tuijottaminen on aika tylsää, varsinkin lapsille. Ja onhan se aika isokin yhdelle asukkaalle. Joten ehkä sittenkin käväisen tutustumassa hiirikasvattajien luona ja haistelemassa miten paljon ne hiirulaiset haisivatkaan.
Malla-hiiri, pksa musta tan
Hiiret ovat tuttuja teini-iältäni, mutta siitä on ehtinyt kulua jo 20 vuotta! Huh huh. Silloin oli vain perushiiriä muutamalla eri värillä, mutta koska valikoima on nykyisin laajentunut moniin eri väreihin ja turkkilaatuihin, en malttanut pitää niistä näppejäni erossa.

Minni-hiiri, pka vaalea splashed sekä Sini-hiiri, pksa blue
Haju ei ollutkaan paha ja mukanani ollut, keväällä rakkaan Malla-koiransa menettänyt esikoisemme ihastui heti mustaan satiini tan -hiireen ja ilmoitti että tämä on hänen ja siitä tulee Malla-hiiri koska on myös musta ja matala niinkuin tiibetinspanielimme oli. <3 Malla on luonteeltaan rohkea ja touhukas, valitsimmekin yksilöt luonteen perusteella koska tulivat lapsille lemmikeiksi. Eikä kaduta yhtään. :) Ovat todellakin oivia lemmikkejä lastenkin käsiteltäviksi.


Terra sai lasisen väliseinän joten siellä asustaa sekä syrkki että hiirilauma.

Hiirula


Hamsula


Kanihuone nyt, terra sai reikäisen vanerikannen sekä led-valaistuksen,
iso kiitos tekniselle tuelleni.
Olkkarin uusi akvaario ja muutama asukas
 Karanteeniallas jäi myös käyttöön, siellä asustaa punaisia kirsikkasukarapuja sekä miljoonakaloja ja yksi iso kotilo + kierteisiä.


kirsikkasukarapu, väri sakura
Kissan nappula, nami nami miten herkullista. 1 kommentti:

  1. Upee hiirula! Mukava nähdä muitakin lapsiperheitä jossa on paljon eläimiä, niin meilläkin...

    VastaaPoista