maanantai 23. marraskuuta 2015

Näyttelykuulumisia

Pitkästä aikaa tuli käytyä kanien kanssa näyttelyssä, nyt kun välimatka oli kohtuullinen (2,5h) ja kanit sopivassa iässä ja karvassa. Ylivieskaan ajeltiin aamulla aikaisin yhessä Vihervaaran Kanilan kasvattajan kanssa talven ensimmäisessä lumituiskussa. Aikaisesta lähdöstä huolimatta olimme viime tipassa perillä mutta koska sää oli mikä oli, alkoi itse näyttelytkin tunnin myöhässä.

Näyttelyyn aloin valmistautua jo useampi viikko sitten, silmäilemällä kaneja ja niiden turkkeja sekä lisäämällä ruokaa kevyehkölle mutta yhtä aikaa rajoittamalla kookkaamman laumalaisen pellettiruokailua. Tassujen värjäytymiä yritin myös saada kulumaan pois siivoamalla tarkasti kaikki irtopapanat sekä joka välissä lisäämällä uutta kuiviketta (purua) vessalaatikkoihin. Olkea ja olkipellettiä tykkään muuten käyttää, mutta se myös värjää tassuja, samoin kuin kesän viettäminen pihakaneina. Eipä niitä täysin puhtaaksi saa, mutta edes hieman... :D

SKY:n kasvattajalistalla pysymisen yhtenä vaatimuksena on vähintään yhden kasvatin rekisteröinti vuodessa ja sen vuoksi pyrin silloin tällöin viemään kanejani rekisteröitäväksi. Tällä kertaa ilmoitin kaksi kania rekattavaksi: Mallan ja Mussun. Mallan suhteen olin enemmänkin toiveikas, mutta Mussun viittakuvio on sen verran vajaa + korvat neidillä jääneet hieman pienehköiksi standardia ajatellen joten tuloksena olisi helposti ollut pelkät nollat. Mussu saikin miinusta korvista sekä kuviosta "liian paljon valkoista" mutta nollaavia nämä virheet eivät onneksi olleet vaan neiti rekattiin pistein 91.
Malla, eli kesäisen ruotsintuontini pistemääräksi kertyi 94, mihin olen oikein tyytyväinen. Hänen "identtinen" siskonsa on Ruotsissa saanut hiljattain 93,5p joten tuon suuntaista olikin tavoitteena. Turkki voisi aina tietenkin olla parempi, musta väri ruskettuu auringonvalossa eikä ihan vielä karvanvaihto kesäturkista parempaan mustaan ollut valmis.

S´agapo´s Fii eli Mussu, 91p
Silverbuskens Ruby alias Malla, 94p
Rekisteröintiosuus on näyttelyissä aina ensimmäisenä ja sen jälkeen kanit voivat poistua, toisin kuin ulkomuotonäyttelyssä kanien on oltava paikoillaan näyttelyn loppuun saakka. Ulkomuotoryhmiin en ketään ilmoittanutkaan joten olisin voinut lähteä samantien pois, mutta koska Vihervaaran kanit ja sitä myötä kyytini olivat näyttelyssä loppuun saakka, ilmoitin samat puput myös pet-ryhmään eli lemmikkikanien näyttelyyn. Mukaan nappasin myös Herra Hipin sekä Minionin, heillä ei ulkomuotoon olisikaan asiaa sillä Minion on pienirexiksi ihan liian mini ja Hippi on risteytys.

Pet-näyttelyssä kanit tutkaillaan tarkasti kaikin puolin ja nytkin sain huomata miten sitä sokeutuu omille kaneilleen joita näkee päivittäin. Nolostuin kun huomasin Minionia ja Hippiä tuomarin pöydällä katsellessani että voih, ompas niille kertynyt hieman liikaa vatsaa. :P Olen yrittänyt saada molemmille massaa lisää, mutta koska ovat luonnostaan pienehköjä niin kokoa ei määräänsä enempää tule ja lopulta sitä massaa on kertynyt myös vatsanpuolelle. Hipillä oli silti kivasti lihaksiakin, mutta herra aloitti nyt kuntokuurin ja on tälläkin hetkellä ulkona urheilemassa, ruokamäärä tuli tarkistettua ja kevennettyä. Hippi oli kuitenkin sihteerin suosikki joten yllätyspalkinto tuli hänellekin. Hippi saa palkintopussistaan hieman maistiaisia mutta on luvannut jakaa suurimman osan meidän jyrsijöille (joille Crispy snack-herkkupopcorn ruoka sopii paremmin). :D
Herra Hippi, sihteerin suosikki
Mussu, kunniamaininta ja palkinto käsiteltävyydestä
Malla oli kaneistani voitokkain Pet-puolellakin, Sai 93 pistettä ja sillä pistemäärällä oli nuorten naaraiden ykkönen. Lisäksi Mallallekin ojennettiin kunniamaininta käsiteltävyydestä ja neiti oli myös tuomarin suosikki. Lapset kotona odotti innoissaan kuulumisia miten näyttelyissä meni, kanien "omistajat" ottivat ylpeinä ruusukkeet ja palkinnot vastaan.
Malla poseeraa palkintoineen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti