tiistai 2. helmikuuta 2016

Alkuvuoden kuulumisia

Alkuvuosi on kulunut uutta perheenjäsentä eli Risto-koiraa ihaillessa. Risto on todella hurmaava vauva-koira ja kasvaa nopeasti. Valjaitakin on tullut ommeltua, vaikka talvella ei niin paljon sisäpupuset ulkoilemassa käy. Mutta hyvähän se on jo sisällä harjoitella sillä pian kevät jo koittaakin. 

Kanilassa myös odotellaan kevättä jotta saataisiin pupuvauvoja. Yksi naaras jo ehti synnyttääkin, mutta valitettavasti vatsassa oli ollut vain yksi poikanen eikä synnytys alkanut ajallaan. Poikanen oli yliaikainen, päässyt kasvamaan liian isoksi mutta naaraan onneksi se kuitenkin tuli ulos vaikkakaan ei enää elävänä. Kania ei ole suunniteltu yhden poikasen synnyttäjäksi, yleensä tällaiset synnytykset viivästyvät ja poikanen saa rauhassa kasvaa kokoa emän vatsassa kunnes menehtyy joko kohtuun taikka tukehtuu syntyessään. 
Mutta paremmalla onnella yritetään uudelleen ja toivon mukaan näilläkin pariskunnilla alkaisi pian olemaan kevättä rinnassa. :) Asuvat niin kaverillisesti yhdessä että olen antanut olla. 
Bume on myös kasvanut ja komistunut. Bume on mukavan luonteinen, mutkaton mukula ja sisäsiistikin, toivottavasti murkkuikä ei pilaa tätä ihanuutta. :D

 Viikonloppuna kävin treffaamassa sijoituksessa asuvaa Manteli-poikaa, otin pari tyttöä mukaan mutta Manteli on vielä niin "mamman mussukka" ettei ymmärtänyt naisista vielä mitään.Vähän kävi tutustumassa mutta palasi oman emäntänsä rapsuteltavaksi. Mantelille on kasvanut ihanan tiheä ja siloinen turkki kun asuu viileässä kuistissa, kooltaan tosi näpsäkkä ja siro mutta lihaksikas kääpiöluppa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti