sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kanimainen viikko

Tämä viikko on ollut pupuilun täyteinen. Laajennuspuuhat ovat viikon mittaan edenneet niin mukavasti, että kolme asuntoa neljästä saatiin jo käyttöön. Työn määrä ei yllättänyt, onhan Pupulandiaan jo ennemminkin kerrostalo rakennettu mutta kyllä tässä taas on pakertamista riittänyt. Ja kaikki puu mitä hankittiin tuli käytettyäkin. Paljon, paljon pientä nikkarointia koska halusin pitkän juoksutilan sekä astetta alemmas kuivikelaatikon, jonne juoksutilan papanat ja moskat saa lakaistua.
Alkuviikosta kehikko alkoi muodostua, mutta jatkamaan
pääsi vasta kun lattiamatto oli paikallaan.
Ja tässä se nyt on, kovassa käytössä. :) Ylin kerros saa vielä odottaa.

Ensimmäinen siivous suoritettu ja kuivikelaatikot toimi juuri niinkuin pitääkin. Eli heinät, pisut ja moskat pysyy siellä päässä, toki papanoita tippuu matkan varrelle. Toisilla enemmän, toisilla vain muutama. Vielä pitäisi jotenkin saada Ikealta pari Samla-laatikkoa lisää, ne ovat niin jämäkät ja suorat, että hyllyt suunniteltiin niiden mukaiseksi. Ja kompostikehikoista tehtiin tännekin ovet.Angoratytöt muuttivat poikien välimaastoon.
Joka häkkikerrokseen tuli myös ylähylly.
Brekerin tilaus tuli ja nyt on joka häkkiin vaihdettu uudet
nippapullot. Lusikan avulla onnistui opettaa jokainen juomaan eri
mallisesta pullosta. Laitoin siis pikkulusikan juomanipan alle
ja kun nuolivat vettä lusikasta, vedin lusikkaa hiljalleen pois
jolloin siirtyivät nuolemaan itse nippaa.


Janoinen Mocca
Koska Niklakselta puuttuu vielä Ikean iso laatikko, jäi hänelle tirkistelypaikka angoratyttöjen asuntoon. ;)

Laajennuksen myötä kanihuoneessa on väljää. Ainoastaan SamSam asustelee enää tehdashäkissä. Kunhan ylin kerros varastossa on valmis, muuttavat jotkut tytöistä sinne ja Sami saa jäädä kukoksi tunkiolle eli yksin urhoilemaan kanihuoneen kuninkaaksi. Pian tehdashäkkiä tarvitaan myös poikasten vieroitukseen emostaan.

Mutta siis se sotkun määrä... huh huh. Koko päivä on tänään mennyt kanihuoneen siivoamiseen. Kanihuoneeseen säilötyistä heinäpaaleista oli heiniä ahkeraan levitelty ja päälle pissailtu, toki jotain syötykin. Häkkejä kun siirteli, sai pestä myös seinät roiskeista. Papanoita oli varmaankin tuhat (isoja ja minikokoisia) varsinkin tehdashäkkien alla. Olen tosi tyytyväinen että sain taas pois käytöstä sen pyörillä olevan tehdashäkin. Hyvä häkki se on, ei siinä mitään mutta kun kanit tykkää sen alla oleilla ja pissailla/kakkailla... näin siivoojan näkökulmasta se on ollut ainainen harmin paikka.

Tupa tyttöjä täynnä, mukaan tosin mahtuu pari urospoikasta.

SamSam muutti väliaikaisesti lattiatasoon.

Siivouksen yhteydessä korjailin myös kerrostaloa ja uudistin syvemmäksi riippumatoksi pienen osan toisen kerroksen, eli Pupsin ja Pätkiksen asunnosta. Se näyttää olevan erittäin miellyttävä makuupaikka.
Pätkiksellä oli niin makoisa asento, mutta viimeisillään oleva Pupsi tahtoi viekkuun.

Äiti ja tytär riippumatossa, sopu sijaa antaa. :D Lähes vastaavia riippumattoja on
parissa muussakin häkissä ja kanit tuntuu niistä tykkäävän.
 Siivoamista on ollut vähän liikaakin, syksyllä hakemani heinäpaalit alkoi olla todella pölyisiä ja tunkkaisia kanienkin mielestä, joten vaikka miten siististi on heinät telineeseen asetellut, hetken päästä on koko satsi levitettynä ja pissattuna. Ja valikoitu syötäväksi kelpaavat joukosta. Itsellänikin on koko talven kurkunperässä ollut enemmän ja vähemmän allergista tunnetta, joten olen kanihuoneen siivouksetkin tehnyt hengityssuojaimen kanssa.

Viime kesä ei heinän suhteen ollut ihanteellinen, ja kun Agrimarketinkin Prohay-kaninheinätuottaja lopetti, hyviä heinäpaaleja on saanut hakemalla hakea. Tänään tein heinänhakumatkan Lapualle hevostallille ja nyt on selvästikin maittavampaa ja vähemmän pölisevää heinää muutaman paalin verran. Tuli napattua myös olkipaali mukaan, meidän kanit ei olkea ole ennen saaneetkaan ja vaikka se aika mitätöntä ravintoarvoltaan on, maistui sekin karvakavereille vaikka kuivikkeeksi sitä ostinkin. :)
Vanhat heinät sai mennä pihahäkin lämmikkeiksi ja ulkoillessa mutusteltaviksi ulkoillessa,
uudella heinällä täytetyt telineet sai heti herkkusuu-ipanat innokkaaksi Olympialaisten ja tulevienkin lätkämatsien kunniaksi toteutin vihdoinkin teknisen tuen pyynnön: Pelipaita-valjaat meidän maskotille Vapulle. Nyt pääsee paremmin tunnelmaan kisakatsomossakin ja välillä voi käydä ulkona tuulettamassa maalien kunniaksi. Lopuksi vielä muutama kiva kuva ja tiedotus vauvauutisista.
Eli Pupsi on nyt tämän myöhäisillan viettänyt pesän rakennuspuuhissa ja toivon mukaan pikkupupseja putkahtaa maailmaan hetkenä minä hyvänsä. Menenkin tästä katsomaan, onko mamma lepäämässä vaiko tositoimissa.
Epsilon mangusti. :)


Jalokivi <3

Jalokivi ja Timantti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti