sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Laajennuspuuhia

Viime syksynä aloitettiin suunnittelemaan autokatoksen muuttamista autotalliksi ja samassa yhteydessä nykyinen varasto remontoitaisiin kaneja varten. Suunnitelmat on jo pitkällä ja odoteltu talven yli kevättä jolloin pääsisi aloittamaan.
No me päätettiin Teknisen tukeni kanssa, että kevät alkoi nyt. :D Vaikkei autotallin rakennus vielä näillä keleillä ole ajankohtaista, on varastosta muutaman neliön tilan muuttaminen kanikäyttöön vain järjestelykysymys. Muilta kaniharrastajilta olen kysellyt ja saanutkin vinkkejä, joten hyvin suunniteltu on puoliksi tehty... tai jotain sinne päin. Suunnitelmat on, mutta ne muotoutuvat sitä mukaa, kun tila valmistuu. Ennen kuin päästään itse häkkirakennelmaan, piti aloittaa raivaamisella sekä paloeristämisellä. Intoa olisi ollut jatkaa, mutta pimeys ja räntäsade saivat sahankin sammumaan joten uudella innolla jatkamaan taas päivänvalossa.
Varastosta kun on kyse, on lähtötilanne aina hieman masentava...

Mutta jo illalla tilanne oli tämä.

Kanit eivät panneet pahakseen, vaikka
paalihyllykkö muutti kanihuoneeseen väliaikaisesti.
Varastoon on suunnitelmissa neljän kerroksen kanitalo, jossa joka kerroksessa tulee olemaan 3m juoksutilaa. Ja kunhan porukkaa siirtyy varastoon, kanihuoneeseen jäävien häkit ovat nekin yli 2m pitkiä. 
Niin, ostin muuten itselleni nimipäivälahjan:
Ensimmäisen imuroinnin tulos.
Eipähän ole jatkuvasti pölypussi täynnä!


 Olen myös yrittänyt muilta kiireiltäni ommella. Se olisi helpompaa, jos ompelukoneen alla ei olisi ylimääräisiä korvapareja!


Niklas taas katolla!


Kanilan laajennuksen myötä pystyn erottamaan tappelupukarit kauemmas toisistaan eikä tarvitse olla yrikierroksilla kun toinen haisee koko ajan omaan nenään. Just kun oltiin lähdössä, huomasin että Niklas oli taas loikkinut kerrostalohäkin katolle. Ylimmässä häkissä asuu Daagon, joten välillä ovat ottaneet yhteen kattoverkonkin läpi. Niklas varpaat verillä, Daagonilla hampaiden kolot poskessa. Joten nykyisin, niinkuin tässäkin tilanteessa päästän Niklaksen ja Daagin yhtäaikaa juoksentelemaan, toisen ulos ja toisen sisään. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti