tiistai 4. maaliskuuta 2014

Hiihtolomaviikon kuulumisia

Hiihtolomaviikko on ollut täynnä tohinaa ja tuisketta. 
Viikko alkoi kanimaisella lehtijutulla, jonka yllättävän moni oli bongannut Oulusta etelään asti. :P 
Lemmikkisivu Ilkassa, Pohjanmaassa, Keskipohjanmaassa, Aamulehdessä sekä Kalevassa 24.2

Loppuviikolla Norjasta meille kulkeutui tällainen upeus hetkeksi hoitoon, ennen kuin jatkoi uuteen kotiinsa. Hänessä luultavasti voisi olla miestä myös meidän angoratytöille tulevaisuudessa. ;)
norjalainen angora
Sekä tällainen tyttönen tuli muutamaksi viikoksi Jalokiven kaveriksi, hän on kotoisin Turun suunnalta ja jatkaa eteenpäin pohjoiseen ensi viikolla. Jalokivi on aivan otettu "kauan kateissa olleesta sisaruksestaan", heistä tuli heti ylimmät ystävykset vaikkakaan Jalokiven äiti, Timantti ei ollut asiasta innoissaan. 
ensi kosketus
 Oli pakko erottaa Timantti verkolla eri puolelle, Jalokivi ja Impi-tyttö toiselle. Timantti ei siltikään suopunut uuteen tyttöön, joka tuli viemään hänen poikansa. Joten vietti ensimmäisen yön kytäten ja kuulostellen, mitä lapsukaiset puuhasivat. Jalokiven olikin jo aika vieroittautua emästään, mutta Timantti vaikuttaa yhä hyvin loukkaantuneelta tästä tilanteesta. Hmph.
Leijonanharjas lapsukaiset ruokailemassa
Epsilon oli myös sitä mieltä, että aikainen lintu madon nappaa... jos parkkeeraan tähän, olen ensimmäisenä aamupalalla. ;)Tulevana viikonloppuna muuttaakin Mocan koko katras uusiin koteihinsa. Heistä yksi menee toiselle kasvattajalle "sijoitukseen", muut lemmikkikoteihin.


Lauantaina oli Suomen Lemmikkikanit Ry:n järjestämä Pet-näyttely, jossa S´agapo´s Kanilaa oli edustamassa neljä omaa ja kaksi muuttanutta poikasta. Meidän porukasta SamSam oli voitokkain, hän sai KUMA:n sekä oli oman sarjansa kolmas, angorat jäi palkinnotta mutta Vappu oli päivän pitkäkorva ja sai säkin purua lahjaksi. :) Mukava päivä.
S´agapo´s Snickers, sijoitettu rex-turkkigeenin kantaja ja siis tuleva isukki kunhan vielä kasvaa.

Olen yhä hyvin tyytyväinen varastokanilan häkkeihin. Siivota on tarvinnut vasta muutaman kerran ja se hoituu todella helposti. Muovimattolattiat on hetkessä lakaistu pehkuastiaan, jonka jälkeen lapioin likaiset pehkut jätesäkkiin. Saivat myös uudet pahvilaatikot, tässä kuvassa ovat vielä ehjät mutta tänään laatikot on saaneet kanien mielestä sopivamman muotoilun. Kunnon lukot näistä vielä puuttuu, ovat vielä mietinnän alla. Ovet ovat yhä siis sähköpiuhalla kiinni. 


Hei, olen Niklas ihanainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti