maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kanila as it is, eli sairaslomalaisen siivolla. :)

On noissa kaneissa kyllä eroja! 
Alkukevään on angorat kumppaneineen kansoittaneet terassin aina päivisin (aitaukseen en viitsi villapalloja päästää itseään sotkemaan) joten muut ovat ulkoilleet vuorollaan aitauksessa. Tähän asti on terassin heinäpaali saanut olla nätisti pystyssä hyllyn alla. Siitä ovat nakerrelleet päivisin, kiipeilleet ja loikkineet paalin päällä jo pitkään. Mutta eilen, kun Mocca (ja Vappu) saivat olla koko päivän terassilla nauttimassa ulkoilmasta, oli rouva päättänyt pemistää koko paalin. Niin tyypillistä Moccaa! :D Hän ja Daagon ovat kanilan aktiivisimmat yksilöt. 
Oli Angoroilla illalla ihmettelemistä Mocan jäljiltä, "mitäs tälle on tapahtunut??" Myös kaivuulaatikko, jota muut ovat siveellisesti vähän kuoputtaneet, oli puoliksi kaivetty tyhjäksi.


Siivoamiseen musta ei nyt ole (toipuminen leikkauksesta kuitenkin hyvällä mallilla), muttei kanit tunnu sitä moittivan. Päinvastoin kivaa tuntuu olevan ja elämisen meininki näkyy. Terassi toimii häkkivarastonakin, mikä tuo lisää piilopaikkoja. 

Tällä pahvilaatikolla varsinkin on leikitty pitkään, ensin lapset teki siitä mökin, myöhemmin kanit on lisäilleet kulkuaukkoja.

Aitauskin on todella kaunis kanien jäljiltä... mutta kovin viihtyisä heidän mielestä. Mahtaakohan yhtäkään ruohonkortta keväällä kasvaa? Jotain vihreää on sentään jäljellä, edes tupsun verran.


Pupulandiassa on aika tyhjää. Lattiajengi kun oli vaihteeksi taas ulkona. 

Ihmeen kauan on nyt kestänyt tuo pahvinen tunneli, edellinen tuhottiin ja litistettiin Mocan lasten toimesta. Mies lupasikin tänään tuoda uusia pahvilaatikoita, jotta saadaan varastopupuille vaihtaa ehjempää tilalle. 
Siinäkin sen eron näkee, esim. Niklaksen loota pysyy ehjänä (mitä nyt saattaa roiskia) mutta Mocca ja Daagon narskuttelee omansa nopeasti uuteen uskoon. Vappukin kaivelee ja järjestelee olkea oman laatikkonsa alle päivittäin, haaveillen kevätvauvoista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti