keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Uusia tuulia

Taas on kevät nytkähtänyt sen verran eteenpäin, että alkaa olla selvillä millä, miten ja mihin suuntaan tänä vuonna jatketaan rex-turkkisten jalostuksessa. Muutama poikue on syntynyt, sekä täällä että sijoituskodissa ja suunnitelmia tietenkin olisi vaikka muille jakaa.

Ensi viikonloppuna on Lempäälässä SKY:n kaninäyttely, olen tulossa sinne muutaman kanin kera. Osa jatkaa matkaa eteenpäin, pari tulee kanssani kotiin. Nyt näyttäisi siltä, että kanilaan palautuneellekin kanille olisi loppuelämän koti tarjolla. Mikä olisi oikein hienoa sillä Midas on pupu, jolla on vielä paljon annettavaa lemmikin asemassa.

Kanilassa on tapahtunut muitakin muutoksia kuin uudet ihanat poikaset. Orpolapset, jotka meille tuli yhden poikueen jatkeeksi, ovat onnellisesti päässeet takaisin kotiinsa. Ovat kuulemma vilkkaita, uteliaita ja kovia syömään.

Koska kasvatan pienimuotoisesti ja tilaa on rajallisesti, täytyy jostain aina tinkiä. Pyrkimys on päästä joka sukupolvella aina piirun verran lähemmäs tavoitteita, joten oli aika luovuttaa useampi aikuinen eteenpäin. Osa rakkaista pupusista siis muutti kanilaan, jossa rex-kluppakasvatus on aluillaan. Asiasta sovittiin jo viime vuoden puolella, mutta ensin täytyi odottella nuorison kasvamista aikuiseksi ja sen jälkeen vielä lisääntymistä & jälkikasvun hoitamista. Uroksilla ei tietenkään niin iso työ ole kuin naarailla, mutta välimatkan vuoksi pupuset lähtivät kaikki samalla kertaa. Osa lähti astutettuna sijoitukseen, joten jälkikasvua on sieltäkin toivon mukaan luvassa. Ainakin on tullut sovittua "hedelmällinen" yhteistyö- ja avunantosopimus joten ihan kaikkea ei tarvitse enää yksin tehdä. :)
Kanilassa hyödynnettiin tyhjäksi jääneet tilat samantien purkamalla väliseiniä ja laajentamalla kotiin jääneiden asumuksia. Kyllä taas riitti tutkimista ja merkkailemista muutamaksi päiväksi.

Jos jotakuta mietityttää Riston silmävamma, niin onneksi se on saatu hoidettua kunnialla kuntoon asti. Pieni arpi näkyy silmässä harmaana kohtana, mutta onneksi se on silmän sisänurkassa joten ei haittaa näkökenttää. Ja haalenee vielä enemmän ajan myötä.
Risto ehti tervehtyä juuri sopivasti ennen kiinanharjakoirien treffejä. Treffit alkoi hyvin, mutta Riston mielestä isompien koirien uhittelu meni liian pelottavaksi ja välillä sitä oli parempi seurata pöydän alta. Armoton väsy iski vielä lopuksi joten muiden harjoitellessa näyttelyitä varten, Risto päätti ottaa pienet päikkärit. Reissu oli Ristolle rankka mutta antoisa. Olihan siellä Riston siskokin.

Pupuille on taas tarjolla omenapuun oksia, toin muutaman oksan sisälle ja laitoin lämpimään veteen. Pikkuisia lehtiä on alkanut versota, täytyypä testailla sattuisko joku oksista kasvattamaan kukkiakin!

Muutama kuva vielä tähän loppuun pikku murusista:
Hänen piti olla nimelään Helios,
mutta näyttääpi vaihtuvan naaraspuoliseksi.
Aina on yksi, joka haluaa olla erilainen. Tyttö nimeltään
S´agapo´s Selene (eli kuun jumalatar) halusi vaihtaa lähes
kaikki karvat kerrallaan. Ei ihan hehkeimmillään ole nyt.. 
Uskaltaisikohan täältä pesän lämmöstä lähteä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti