keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ajatuksia

Loru Design (ekologisia lasten vaatteita & naisten kierrätyskoruja valmistava yritys) kirjoitti blogissaan ajatuksia herättävän kirjoituksen siitä, mikä kotimaisessa tuotteessa oikein maksaa.
Kirjoitus havainnollisen kuvan kera löytyy tästä linkistä: Kotimainen onkin kotimaista

Vaikka Kanitilkku toimii harrastuspohjalta, tilitän joka tuotteesta valtiolle 24%. Kanitilkun tuotteet ovat yksilöllisiä tilauskappaleita, jolloin ei ole mahdollista hyötyä sarjatuotannosta taikka isoista materiaalihankinnoista.
Se kate mikä tuotteesta verojen ja käytettyjen materiaalien jälkeen "itselle" jää, pitää sisällään koneiden ja laitteiden hankinnat, huoltokustannukset, eläkemaksut, vakuutukset, kirjanpitokustannukset, mainoskulut (jos käytössäni olisi maksullinen verkkokauppa, olisivat tuotteiden hinnat jotain ihan muuta)... Puhumattakaan siitä ajasta, mikä kuluu materiaalien hankintaan, tuotteiden suunnitteluun sekä niiden esille tuomiseen. Tai että Kanitilkku on vallannut kodistamme työhuoneen sekä muita varastointitiloja.
Joten parempi jatkaa rakkaudesta ja harrastuspohjalta, sillä järjellä tätä "touhua" ei edes kannata ajatella. :P

Kanitilkku on sulostuttanut lemmikkimaailmaa lähes vuoden verran (piti oikein itsekin tarkistaa, eli Kanitilkku hyväksyttiin virallisesti SähköSein Ky:n aputoiminimeksi 21.5.2013). Parasta tässä on tyytyväiset asiakkaat ja onnelliset lemmikit, sekä se pieni pala söpöyttä, pehmeyttä ja kauneutta, jota voin omalla esimerkilläni ja osaamisellani muille tarjota.

Vaikken ole mikään maailmanparantaja, tottakai minussakin elää jokin narsistinen toive siitä, että sillä mitä olen ja mitä teen, on merkitystä myös muille. Ja vaikken (kani näin esimerkkinä) ole mikään kanikuiskaaja tai pysty pelastamaan jokaista hylättyä tai huonosti hoidettua kaniparkaa, voin kenties herättää ajatuksia ja ymmärrystä siitä, mitä sille ulos/häkkiin/varastoon/autotalliin unohdetulle lemmikille voisikaan tarjota ja mitä kaikkea sen kanssa voisi puuhata. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti