torstai 10. huhtikuuta 2014

Villattomista vallattomiksi

Koska kaniaitaus on kaivettu pelkäksi kyntöpelloksi, vein yhden häkin takapihalle. Qtar pääsi haistelemaan keväistä ruohon alkua, vaikkei se paljon vielä viherräkään. Taustalla näkyy viritelmäni trampoliinikehikosta. Saa nähdä minkälainen siitä tulee loppujen lopuksi. Tarkoitus tehdä siitä ulkoiluaitaus isommille kaneille kuten Vapulle ja angoroille.
Joko vähän vihertäisi?
Poikaset sai eilen tatuoinnit ja samalla Castaways Kanilan Janina auttoi parturoimalla angorat ensimmäistä kertaa. (Castaway uudet nettisivut

Joten Karvatassu Minni (ja takana pörhöilevä Peukaloliisa) jotka näyttivät hetki sitten tältä...

...näyttääkin nyt tältä.

 Hirvitti katsoa vierestä kun Janina kuori terävillä saksilla kanista villoja mutta ilman haavereita siitä selvittiin, tietenkin. :) Itse uskaltauduin tänään vielä siistimään sieltä täältä mutta aika resuisia tytöt ovat nyt jonkun aikaa.

Mutta voi sitä iloloikkien määrää kun nämä ohueksi kuoriutuneet villattomat pääsi vallattomiksi aitaukseen! Ilman villakasaa on kevyt liikkua ja nyt pääsi aitauksenkin puolelle eikä tarvinnut siististi viihtyä vain terassilla. Myös poikaset tarkenevat hyvin ulkona paikkoja tutkimassa.







Sisällä taasen Epsilon, varsinainen tutkijainen, kuului naksuttelevan yläkertaan. Kukaan kaneista ei sinne ole vielä kiivennytkään, Epsilonkin vain muutaman rappusen verran aiemmin kiivennyt. Joten Epsilonille avautui aivan uusi, kaniton maailma. Harmi vain yläkerrassa on paaaljon suojaamattomia johtoja joten ilman valvontaa ei neiti siellä saanut olla. Kyllähän riitti tutkimista, mutta takaisin alakertaan ei kuitenkaan uskaltanut mennä vaan sai sylihissikyydin pois.


Asiakkaiden pyynnöstä olen toteuttanut siltasuojan joka estää häkkiin hyppivän kanin jalkaa juuttumasta luukkuun. Hinnat siltasuojalle on alk. 4e (kuvassa näkyvä) ja suoja on mahdollista tilata voi monissa eri väreissä. Esimerkiksi kanipedin kanssa samaa kangasta joten sointuvat nätisti yhteen.
Vaikka suojus on paikallaan, on luukku silti mahdollista sulkea. 


Ps. anopille olisi pari säkillistä villaa tarjolla huovutuskokeiluihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti