sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Päivän puristus

Vapulla kävi vieras. Tunturituulen Ilmeikäs tuli riiuureissulle, Vapun "nimipäivän" kunniaksi. Luultavasti siis pikkuvappuja luvassa kuukauden päästä. <3 Vappu meni kyllä aika hämilleen, kuten kuvista näkyy, vaikkakin on kovasti miesseuraa kaivannut kevään mittaan. Lemmenpari olisi mielellään jäänyt pidemmäksikin aikaa makoilemaan vierekkäin, mutta Ilmeikäs oli vain ohikulkumatkalla, joten tällainen nopea lomaromanssi heillä oli.
Ja nyt tarttui Biltemasta putkikin mukaan. Hyvin on pahvinenkin kestänyt ja kovassa käytössä ollut. Pahvitunneli on siis jakkaran avulla tuettuna, jakkaran päällä on yleensä tunkua lepohetkien aikaan. Heinänhakureissullakin käytiin esikoisen kanssa ja nyt toivottavasti riittää nämä paalit siihen asti, kunnes saa jo kesän uutta heinää. 

Sunnuntain lepopäivä kului rakennuspuuhissa. Koska kaniaitaus on pelkkää kaivuumaata, olen haaveillut pihahäkkejä joissa voisi sitä ruohoakin mutustella. Mutta, koirat. Niitä riittää naapurustossa joten olen useamman tunnin kuluttanut miettien koiravarmaa ulkohäkkiä. Loppujen lopuksi päädyttiin tekemään osittain umpiseinät, jottei lähimmän koiran näkökenttää liikaa häiritsisi nämä pomppivat paistit. Ja saa seinästä toki tuulen suojaa sekä varjoa auringolta.

Tekninen tuki ahkeroi lautojen kanssa (jotka ovat purkutavaraa meidän autokatoksesta), minä leikkelin ja niittasin verkkoja kiinni minkä kerkesin. Huh huh mikä homma. Mutta, ainut mitä näitä varten piti hankkia, oli verkko. Kaikki muu on siis kierrätettyä ja omista varastoista joten eivät ole hinnalla pilattuja.

 

Ja lapset auttoivat, tietenkin. Ihana aurinkoinen päivä.


Ja tässä ne ovat, parimetriset ulkohäkit joissa kesämmällä voi muutama kani viettää ihan öitäkin. Samalla kun lyhentävät ja lannoittavat nurmikkoa. Vielä jonkinmoinen katto on mietinnässä sadepäiviä varten.
Kukkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti