tiistai 22. huhtikuuta 2014

Paluu arkeen

Pääsiäisloma oli ja meni, ennen lomaa sain kaikki sovitut ompelut tehtyä ja pari päivää oli oudon hiljaista ompelukoneen suhteen mutta nyt odottaakin läjä uusia tilauksia, jokainen toisestaan poikkeavia. :) Toki tuli lomallakin hieman lasten vaatteita korjailtua ja äidilleni pöytäliinaa päärmättyä. Joten tänään alkaa surina kuulumaan taas (kunhan ensin hoitelen muut työt + esikoisen kouluun tutustumisen, vaihtaa siis syksyllä yläluokalle). Arki alkaa kunhan tästä ehtii ajatuksensa sille puolelle siirtämään.

Tyttäreni auttamassa varastohäkkien siivoamista.
Sahanpuru-lumihiutaleita putoilemassa Nicken pehkulaatikkoon.
Pupusia on lähtenyt uusiin koteihinsa, tänään lähtee myös ja viimeinen sunnuntaina, samalla myös Daagon muuttaa toiselle kasvattajalle. Menen siis sunnuntaina Helsinkiin Kääpiökanit Ry:n järjestämälle kasvattajakurssille. Sen jälkeen on kaikki tarvittavat "pointsit" suoritettuna ja voin anoa S´agapo´s -nimeä myös Suomen Kaniyhdistykseltä. Nyt nimi on siis Kani- ja Jyrsijäyhdistyksen myöntämä, mutta tavoitteenani on ollut myös SKY:n virallinen kasvattajanimi ja sitä kohti olen kasvatustoiminnallani pyrkinyt.

Pääsiäisenä tuli myös mietittyä jo kesälomaa. Koska yrittäjiä miehen kanssa ollaan, on varsinainen Kesäloma aika vieras käsite (puhumattakaan lomaKuukaudesta...). Vain silloin tietää varmaksi sanoa että ollaan viikko lomalla, jos on varattuna matka tietylle päivämäärälle, jonnekin kauas. :D
Nyt kuitenkin oltiin asialla jo näin "varhain", sillä pienimpien päiväkotiin täytyi kesälomatiedotukset palauttaa. Syksyllä meillä on jo kaksi koululaista + eskarilainen, joten loma loppuu koulujen alkuun, aiempina vuosina on saatettu lomailla vasta myöhemmässä vaiheessa. Itselleni lomamatkojen suunnittelu on jo lomaa ja mieli lepää jo asiasta haaveillessa. Taas googletin ja tulostin kuvia eri vaihtoehdoista ja tällä kertaa lapsista 3/4 valitsi Legolandin, (1/4 ei viihdy reissuissa vaan hänen kesätoiveenaan on päästä mummolaan, onneksi se on mahdollista) joten Tanskaan suunnataan. Monena vuonna se on ollut jo ajatuksena, mutta nyt on kuopuskin siinä iässä että legot kiinnostaa joten varmaan saadaan enemmän reissusta irti, jokainen.

Itselleni tämä karavaanarimatka tarkoittaa myös kanivaanaroimista, olenkin jo silmäillyt Ruotsin ja Tanskan puolelta uutta verta kääpiöluppa rexien kasvatukseen... Joten toivottavasti juuri se oikea löytyy ja olen Legolandin jälkeen yhtä pupua rikkaampi. ;)

Kesäloman vuoksi en astuta ketään nyt, vaan meillä kaneja syntyy enemmänkin muina ajankohtina jolloin olen itse paikalla niitä hoitamassa. Koska kanit asuvat sisällä (ja osa +15 asteisessa, lämmitetyssä varastossa) ei talven pakkaset ole esteenä poikasten syntymiselle.
Ystävykset Qtar ja Epsilon, kiva kaksikko ja  tuleva "mammamateriaalini"
Mummolan tuossa jo mainitsinkin, joten jatketaan siitä aiheesta. Meillä molemmat mummolat on myös Seinäjoella, joten heistä saa apua myös kanien ruokinnassa. Molemmat isovanhemmat kuljettavat mökeiltään "autovapaita" pajun ja muiden puiden oksia, tuovat salaatin jäämiä, persiljaa jne. Lisäksi äitini ystävät kuivattavat meidän kaneille leipiä, keräävät päiväysvanhoja näkkäreitä ja hapankorppuja... Välillä niistä on ylitarjontaakin joten olen jakanut sopivan paikan tullen myös muille kasvattajille sekä S´agapo´s poikasten ostajille. Kaikki käytetään hyödyksi.
Eilen tuli esikoisen mukana mummolasta oksia, varpuja ja leskenlehtiä, jopa ensimmäiset nokkoset päätyi pannuhuoneeseen kuivumaan, ensi talvea ajatellen. Hyvää voimaruokaa!Tänään muuttaa sijoitusvauvani S´agapo´s Daim Dragé uuteen kotiinsa.
Hänestä kuulemme vielä. ;) Mutta sulautuupa värit hyvin mattoon! :D

Mocca vietti koko eilisen päivän ulkona ja illalla häntä odotti monipuoliset eväät.
Niin hyvää ettei sanotuksi saa.

Sain valmiiksi trampoliinikehikko-kierrätys-ulkoaitaukseni ja Vappu isona tyttönä pääsi sitä kokeilemaan. Ihanaa tuoretta ruohoa ja kiva heittää iloloikkaa keväisellä nurmikolla! 
Mutta, ei tämä niin auvoista ole. Naapurin terrieri tuijotti hievahtamatta meidän kanipaisteja ja varmaan keksi mielessään jo kymmenen eri suunnitelmaa siitä, miten pääsisi paisteihin kiinni. Joten tämä ei käy, liian turvatonta. Nyt olin itse paikalla koko ulkoilun ajan, mutta eipä munkaan läsnäolosta mitään hyötyä ole, jos vahvaleukainen saalistaja pääsee vapaaksi ja on sekunneissa herkkupalleroissa kiinni. Niin kiva olisi tarjota myös nurmikkoulkoilua (aitauksen kun ovat kaivaneet kyntöpelloksi) mutta se vaatii paljon järeämmät systeemit. Vinkkejä otetaan vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti