keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Pupulandian siivousta ja esittelyä

Johtuneeko siitä, että tytöt palautuivat eilen lomaltaan ja toivat outoa hajua mukanaan vaiko mistä, mutta oli "ihana" yllätys Pupulandiassa yön jäljiltä. Niklas oli ottanut tehtäväkseen ruiskia yön aikana seinät ympäriinsä, oman häkkinsä lisäksi myös Timantin häkin sekä kanilan... Kaiken kruunasi kauniin ruskea väri, johtuen eilen antamistani kuivatuista pajunoksa-kerpuista.

Joten ei auttanut muu kuin alkaa taas kerran siivoamaan. Samalla tuli mieleen tehdä siivouspostaus Pupulandiassa käyttämistäni välineistä. Luvassa myös esittely kanilan tämän hetkisestä järjestyksestä.

Timantti raasu on jo jonkun aikaa joutunut kärsimään seinänaapurinsa roiskeista, nyt neidin asunnon lisäksi ruskealla oli sotkettu itse neitikin. Niin kivaa kun se onkin "jutella" verkon läpi naapurin kanssa, Timanttia säästääkseni laitoin muovikannen häkkien väliin jolloin Nikke saa ihan itsekseen nauttia eritteistään. Muovikannen kiinnitin -milläs muulla kuin sähköpiuhalla (jota voi Kanitilkusta ostaa 1e/metri). ;)
Tässä kuva Niklaksen puhdistetusta asumuksesta. Koska häkkien lattia on korkkia, käytän muovilaatikoita/laatikoiden muovikansia heillä, jotka papanoivat muuallekin kuin vessalaatikkoon. Kannen avulla ne on helppo kipata roskiin vaikka päivittäin. Muoviseinää pitkin valuvien roiskausten vuoksi laitoin myös palan kerniä alle.
Kuvassa myös useamman kerran, 60 asteessa pesty S-kokoinen peti, hyvin kestää pesua siis. :)


Ja tässä kanilan tarpeistoa:
Ylimmillä hyllyillä näkyy ainakin sakset, leikkurit (sähköpiuhan, verkkojen & nippusiteiden katkaisuun), niittipyssy (kerroshäkin rakenteluun, kernien ja verkkojen kiinnitykseen) ja vessapaperia. Suihkepulloissa on laimennettua etikkaa, tuoksutonta pesuainetta sekä pelkkää vettä siivoukseen.
Seuraavalla hyllyllä on ruokasekoitusta josta annostelen jokaiselle iltaisin. Valkoinen lokerikko sisältää pikkutilpehöörit, kammat, harjat, pullopidikkeitä, sähköpiuhanpätkiä, suolakiviä, nippusiteitä jne. Lokerikon alla on kuivattuja koivunlehtiä. Seuraavalla hyllyllä on yhdessä laatikossa kuivattuja leipiä, toisessa kuivikettaq, kenkälaatikossa kuivattuja omenalastuja, sen alla tyhjiä juomapulloja & lasten rikkinäisiä/pieniä vaatteita joita käytän rätteinä.
Alimmalla hyllyllä on puupellettiä, hiekkalapio vessojen tyhjäykseen sekä kaksi anopin antamaa pinkkiä harjasettiä joiden avulla häkkien lakaisu käy kätevästi. Ikean iso metalliroskis on riittävän iso ja tiivis. Harja ja kihveli on on käytössä aamuin illoin, lakaisen päivittäin papanat, heinät sun muut kanilan lattialta, tarvittaessa pyyhin lattiat kostealla. Roskiksen takana on laatikollinen kuivattuja kesän herkkuja.
Punavartinen, kaakeleiden pesuun tarkoitettu sieni on todella kätevä kerroshäkin siivoukseen! Nytkin siivosin ruskeat pissaroiskeet valkoisilta seiniltä, verkoista ja lattioilta suihkuttamalla etikkavettä pesusieneen, hinkkasin ja puhdasta tuli. Varren avulla yletyin siivoamaan roiskeet 10cm levyisestä, seinän ja kerrostalohäkin välisestä raosta. Samoin häkkien takaseinistä. Hetken haisee etikalle, mutta haju haihtuu ja poistaa samalla myös pissatuoksut.

Timantin asunto puhtaana, valkoinen laatikko ehdotuksena pesäksi, samoin valkoisen kulmavessan olen pessyt puhtaaksi jos vaikka sattuisi se tuntumaan paremmalta pesältä. Timantti nimittäin käyttää nyt ainoastaan alakerran sinistä vessaa joten itsekin taitaa olla kahden vaiheilla.

Alin kerros on kokonaan Vapun ja Mocan käytössä. Heillä on tapana papanoida muuallekin kuin laatikkoihin, joten häkki on helppo lakaista samalla kun kanilankin lattia. Seuraava kerros on Pupsin ja Pätkiksen, välillä asuivat tehdashäkissä, joka oli jatkuvasti sotkuinen mutta kun muuttivat tähän takaisin, ovat taas "sisäsiistejä"... Olikohan protesti..? :D
(Pupsin ja Pätkiksen häkissä pulleareunainen peti M-koko)


Tehdashäkit, näyttävät kuvassa kapeilta mutta ovat kokoa 120cm x60cm. 
SamSamin löysän luukun varmistuksena pätkä sähköpiuhaa, myös pajusilta on yhdistetty sähköpiuhalla, samoin kuin alemman häkin ovella näkyvä pajukaari. Vastaava pajukaari näkyy paremmin Pupsin ja Pätkiksen häkissä.

Kanilan toinen seinä, yleistä tilaa. Pahvilaatikko, yläkerrosten siirrettävä silta, kaiveluhäkki, heinäsäilö ja nojatuoli. Muovilaatikko suojaa nojatuolia silloin kun siinä ei istuta. Tyhjä laatikko ei houkuta pissaamaan, toisin kuin pehmeä sohva. ;)

Kaapin yläkaappi toimii kätevästi sohvapöytänä kuin myös ruokasäilönä. Lankakoreissa sekä kaapissa on osa Kanitilkun kankaista sekä kuljetusbokseja, taikakuutioita jne. Seinälamppu on vain "koriste", sen johto on syöty. :P Saa olla siinä niin kauan kunnes tilaamani pupupalapeli on valmis tauluksi. Korihyllykkö toimii hoitopöytänä, siinä puntaroin ja mittailen kaneja.


Lopuksi vielä pari kuvaa loman aikana kasvaneesta Epsilonista. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti