keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Vuosi vaihtui kanilassa.

Eipä pelänneet meidän kanit raketteja, päin vastoin muutama heistä tahtoi ulkoilemaankin vaikka pihalla paukkui. Mocca ja Vappu olivat meidän kanssa jopa terassilla puolen yön aikaan katsomassa vuoden vaihtumista, ovi sisälle oli auki joten ihan omasta tahdostaan tulivat juhlistamaan. :D


Olen opettanut nyt nuoremmillekin kaneille porkkanakarkkikulhon ravisuttamisen, nyt kaikki tietävät että sitä ääntä seuraa herkkupala joten kannattaa tulla häkkiin takaisin taikka häkin ovelle kerjäämään. Ongelma on toki se, että purkin ravistaminen saa 10 päätä kerjäämään, joten yhden kanin houkuttelu takaisin häkkiinsä tarkoittaa sitä, että kaikki odottavat herkkua. :)


Mocan ja Timantin vatsoja tunnustelin eilen, ehkä pientä kuplintaa käteen tuntui muttei varmaa liikehdintää, vielä ei siis ole synnytys käsillä. Mocca ei ole pesää häkkiinsä tehnyt, tutkailee vapaana ollessa talosta hyvää pesäpaikkaa (aitaukseen en enää karkulaista päästä, ettei synnytä maan alle) ja varsinkin makkarin nojatuolin alla viihtyisi. Murmuttaa, kun menen tuolin helmoja nostamaan että tuleppas pois sieltä. Ilkeä kun olen, Mocan mielestä. ;) Viimeksi teki pesän maan alle jo paria viikkoa ennen ja peitteli sen odottamaan h-hetkeä mutta koska ei enää sinne päässyt synnytyksen lähellä, teki toisen pesän häkkiin vasta synnytyspäivänä. Eli aamulla ei osannut vielä aavistaa, että työpäivän jälkeen olisi seitsemän nakkia pesässä.
Timantti taasen järjestää nyt joka yö häkkinsä kalustuksen uuteen järjestykseen, pesäntekomielessä. Oman "sänkynsä" jo kerran täytti heinillä, antoi olla muutaman päivän kunnes alkoi repiä petiään sängystä heinien alta ja lopulta sänky oli kipattuna kaikkinensa häkin alakertaan. Timantin häkki on kaksi kerroksinen, joten välillä on myös vessatäytteet nakeltuna ympäriinsä...


Eilen palautui hyvävointiset Qtar ja Epsilon joululomaltaan. Epsilon oli selvästi kasvanut kahdessa viikossa, ihmekös tuo, ruoka oli maistunut kasvavalle neitokaiselle hyvin. Lomapaikassa on asunut kani useamman vuoden, viime syksyyn asti joten heillä oli paljon tietämystä kanien hoidosta ja siksi uskalsin omat jalostuspupuseni sinne lainaan antaa.
Pupusilla on ollut niin ihanat oltavat että varmaan muistelevat sitä vielä pitkään! Oikein hemmotteluloma. Hoitajatytöt olivat rakentaneet pupuille yhteen muovilaatikkoon metsän sammalineen kaikkineen, häkin ovi oli koko ajan auki ja hyppely- & makoilutasoja oli ollut monenlaisia. Vesipullosta eivät juoneet ollenkaan, vaan käyttivät talon kissan kanssa isoa vesikulhoa. Mukana tuli myös oviaukoilla varustettu pahvilaatikko, joka on nyt ollut suuressa suosiossa muidenkin kanien ulkoillessa.


Kanitilkku on palannut joululomaltaan ja tilaukset rullaa entiseen tapaan.
Hyvää alkanutta vuotta jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti